fredag 21 december 2012

Exponerat/Sweden Confidential exponerat

Paula Bieler, ordförande för styrelsen i SD-kvinnor, vill att livstidsstraff eller motsvarande ska tillämpas för andra brott än mord.

Vid sidan av det uppenbara, att det vore väldigt konstigt om en sexualförbrytare mot barn inte skulle straffas hårdare om vederbörande också utförde en serie mord i sin brottslighet, skulle det förslaget betytt att en av de främsta källorna till underlag för hets mot såväl enskilda som muslimer och personer med invandrarbakgrund inte kunnat drivas.

Det är journalistnätverket Researchgruppen som kartlagt hemsidan Exponerat, som tidigare hette Sweden Confidential. Resultatet är att det kunnat visas att den drivs av en samling kriminellt belastade personer som undanhåller skatt och undlåter att betala tillbaka lån.

Kriminaliteten utgörs av sexuella övergrepp mot minderåriga, rattfylleribrott, spritlangning, bokföringsbrott, barnpornografibrott, stölder, olovlig körning, överträdelse av kontaktförbud, narkotikabrott, misshandel och skadegörelse.

Till detta kommer att hemsidans främsta tipsare avtjänar ett fängelsestraff för att ha skjutit en hyresgäst i halsen och huvudet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar