onsdag 3 april 2013

En årsdos komprimerat näthat

På Facebook finns en grupp vid namn Alla tjejer är horor.

Jag föreslår att du läser lite i den och sedan använder kugghjulet högt upp för att rapportera gruppen till Facebooks administratörer. Anmälan bör gälla 'hate speech' med inriktning på 'gender'.

Gruppens medlemmar är främst unga män och utgörs också av en mindre andel unga kvinnor som försöker opponera sig mot vad de unga männen skriver, med sexistiska trakasserier som respons.

Att gruppen stängs är förstås inte en lösning på grundproblemet, den låga nivån på moral och kunskap hos männen som driver diskussionerna, men det är rimligt att göra det svårare för dem att söka upp likasinnade och trissa upp sinsemellan vad som är okej att ge uttryck och få bekräftelse för.

Tillägg, ett förslag är också att ange gruppens skapare till SK-Gaming, som antagligen ser på sitt varumärke på ungefär samma sätt som Kevin Bäckströms sponsorer såg på sina.

Förslagsvis hanterar ni den här gruppen på samma sätt.

Ävenledes den här gruppen. Personen som startat den verkar vara en rättshaverist med ett djupt rotat kvinnoförakt, vid namn Victor Nygren. Åtminstone om man får tolka hans bloggande. Det är minst sagt beklämmande att han samlar sjutton-artonåriga pojkar kring sitt korståg mot kvinnorätt och feminism.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar