lördag 6 april 2013

Hej och välkomna till valrörelsen


Hej och välkomna till valrörelsen.

Den har förstås pågått sedan förra valet, men nu är det blodiga allvaret ikapp.

Du kanske minns korvgrillningen i Maramö och hysterin kring Centerpartiets idéprogram? Det är exempel på hur Alliansens kongresser och kommunicerande av politisk vilja går till.

Inför och i samband med S-kongressen ligger de såklart också i, och om man får tro reaktionerna på kongressens beslut om kvalitet i välfärden som togs igår är den borgerliga sidan av saken skräckslagen. S 2014 svarar jag på de invändningarna. Ni har inte tagit chansen att kommunicera ett habilt alternativ till kvalitetssäkring inom vård, skola, omsorg och socialförsäkringar, välfärdens fyra ben, trots att ni haft massmedias dånande representanter att tillgå hela vintern.

Nu står det klart att vi har en realpolitisk linje att driva.

Idag är det föräldraförsäkringens utformning som ska diskuteras. Är du intresserad av jämställdhetsfrågor tycker jag att du ska se till att följa kongressens webbsändningar.

Ikväll kommer vi ett steg närmare en realpolitisk linje även på det här området. Frihet är aldrig frihet på bekostnad av någon annan, det hoppas jag kommer att ligga till grund för kongressens beslut.

Tillägg, det verkar som att en distrikts- och förbundsföreträdare inom Ung Vänster behöver skolning i statsvetenskaplig terminologi och gott uppförande, precis som en del andra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar